Vedtægter

Senest revideret og vedtaget ved generalforsamlingen 30. maj 2015.


V E D T Æ G T E R


Bemærk: Vedtægterne er tinglyst og kan fås i sin dokumenteret korrekte form hos foreningens administrationsselskab. Nedenstående kan ikke anvendes i forbindelse med køb og salg af ejendom.


§ 1.

Foreningens navn er: Fjordvang.


§ 2.

Foreningens formål er at varetage medlemmernes interesser i forbindelse med ejendoms-forholdene, herunder vedligeholdelse af veje og fællesarealer samt føre tilsyn med at gældende servitutter overholdes.


§ 3.

Det påhviler enhver skødeindehaver i henhold til gældende servitutter at være medlem af foreningen.

Medlemskab er normalt tilknyttet indehaveren, men denne kan efter skriftlig anmodning til bestyrelsen og efter dennes godkendelse heraf lade en anden person indtræde.

I de tilfælde, hvor en parcel har flere ejere kan kun en af disse være medlem, og dennes medlemskab skal af ejerne skriftligt bekræftes over for bestyrelsen.


§ 4.

Nye medlemmer kan til enhver tid optages i foreningen (jf. § 3). Skriftlig henvendelse herom rettes til bestyrelsen.

Ændringer i ejerforhold skal meddeles til kassereren eller en administrator, såfremt en sådan udpeges, hvortil også adresseændring snarest efter flytning skal meddeles. Ved ejendomshandel er sælger forpligtet at meddele kassereren navn og adresse på køber. Denne indtræder herefter i sælgers medlemskab og er herunder omfattet af dennes rettigheder og forpligtelser i forhold til foreningen. Det udtrædende medlem har intet krav på foreningens formue.

Medlemmerne hæfter ikke solidarisk for kontingentet eller for foreningens forpligtelser, ligesom medlemmerne ikke har nogen byggepligt. Der kan ikke ved lovændring træffes forandring i denne bestemmelse.


§ 5.

De nødvendige drifts- og administrationsomkostninger i forbindelse med foreningens virksomhed dækkes af medlemskontingentet.

Vejfonden er oprettet med det formål at skabe økonomisk grundlag for vedligeholdelse af veje og fællesarealer. Der føres selvstændigt regnskab over fondens midler, ligesom indvundne renter tilskrives fondens kapital.

Medlemskontingentet og vejfondsbidragets størrelse fastsættes på den ordinære general-forsamling og pålignes den enkelte parcel.

Opkrævning af nævnte bidrag sker en gang årligt fra foreningens administrator/kasserer.


§ 6.

Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed.

Ordinær generalforsamling afholdes hvert år inden 15. juni i Hornsherred, og indkaldes af denne med mindst 3 ugers varsel ved skriftlig meddelelse herom til hvert enkelt medlem. Dagsordenen og det reviderede regnskab tilstilles hvert medlem senest 8 dage forud for generalforsamlingen.


Dagsordenen for den ordinære generalforsamling skal indeholde mindst 8 følgende punkter:

1. Beretning

2. Regnskab

3. Indkomne forslag

4. Fastsættelse af medlemskontingent

5. Fastsættelse af vejfondsbidrag

6. Valg af formand eller kasserer. Såfremt bestyrelsen har antaget en administrator, vælges der ikke en kasserer.

7. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter

8. Valg af revisor.


Forslag til dagsordenens punkt 3 og 6 skal senest 3 uger før generalforsamlingen skriftligt tilstilles formanden.

Alle ordinære valg gælder for 2 år og således, at formand og 1-3 bestyrelsesmedlemmer vælges i ulige årstal, og evt. en kasserer og 1-2 bestyrelsesmedlemmer vælges i lige år. Revisorer og suppleanter afgår skiftevis hvert andet år.

Genvalg kan finde sted.

Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når bestyrelsen finder det nødvendigt, eller når mindst ¼ af medlemmerne fremsender skriftlig anmodning derom med angivelse af Side 4 af 8 dagsordenen. I sidstnævnte tilfælde skal generalforsamlingen afholdes senest tre uger efter anmodningens modtagelse. Ekstraordinær generalforsamling indkaldes ved skriftlig meddelelse med mindst 8 dages varsel – i særligt presserende tilfælde med kortere varsel, dog ikke under 48 timer.

Deltagelse i generalforsamlingen er forbeholdt medlemmerne. Kontingentrestance medfører tab af adgangsret til generalforsamlingen.


Bestyrelsen er berettiget til på foreningens regning at ansætte en administrator, det vil sige en ekstern person eller firma til at varetage følgende opgaver:

1.Bogføring.

2.Udarbejdelse af årsregnskab.

3.Foretage opkrævning pr. medlemskontingent og vejfondsbidrag o.l.

4.Henvendelser på foreningens vegne til offentlige myndigheder og til foreningens advokat, samt til foreningens medlemmer.


Bestyrelsen er herudover berettiget til at give en administrator fuldmagt til i forbin-delse med betalingen af foreningens gæld, at foretage nødvendige hævninger på foreningens konti, dog således, at bestyrelsen underrettes om foretagne hævninger. Det er en betingelse for fuldmagten til administrator, at der tegnes en nødvendig ansvarsforsikring, således at foreningen kan være sikret mod eventuelle tab.


§ 7.

Generalforsamlingen vælger med simpelt flertal en dirigent og et stemmeudvalg på 3 medlemmer. Konklusionerne af generalforsamlingernes forhandlinger indføres i en protokol, der underskrives af dirigenten.

For at afgive en stemme er personligt fremmøde nødvendigt og hvert medlem har, uanset antallet af parceller han er ejer af, kun én stemme.

Forslag, der angår ændringer i den bestående vedtægt, kan generalforsamlingen kun vedtage med mindst 2/3 af de fremmødte medlemmers stemmer for de forslag (jfr. dog Side 5 af 8 § 13). Afstemningen er skriftlig. Andre forslag afgøres, hvor andet ikke er bestemt i denne vedtægt, ved simpelt flertal. Bestyrelsesmedlemmer, revisorer og suppleanter vælges med simpelt flertal. Afstemningen er skriftlig. Er der kun foreslået det givne antal kandidater finder afstemning ikke sted.

Generalforsamlingen kan tillægge formand og kasserer et honorar, i øvrigt er bestyrelsen ulønnet. Desuden betales formandens og kassererens telefonabonnement af foreningen. Det er tilladt at anvende lønnet medhjælp.


§ 8.

Bestyrelsen har ledelsen af foreningens virksomhed. Foreningens bestyrelsen består af formand og evt. kasserer og 3-5 bestyrelsesmedlemmer, som alle vælges på generalforsamlingen.

Bestyrelsen træder sammen til konstituerende møde senest 14 dage efter generalforsamlingen. På dette møde fastsættes forretningsordenen, ligesom der fortages valg af næstformand og evt. en sekretær.

Udebliver et bestyrelsesmedlem fra 3 på hinanden følgende møder ekskluderes pågældende af bestyrelsen, og en suppleant indtræder indtil førstkommende ordinære generalforsamling.


§ 9.

Bestyrelsesmøder afholdes, når formanden eller 4 bestyrelsesmedlemmer finder det nødvendigt.

Dagsordenen for bestyrelsesmøder fastsættes af formanden.

Bestyrelsen er kun beslutningsdygtig, når mindst halvdelen foruden formand eller næstformand er til stede.

Hvis et bestyrelsesmedlem har forfald kan suppleant møde i stedet.

Beslutninger træffes med simpelt flertal.

Over bestyrelsesmøderne føres af sekretæren en forhandlingsprotokol, der fremlægges til godkendelse i næste møde. I protokollen indføres som regel kun behandlede emner og de trufne beslutninger. Dog skal ethvert bestyrelsesmedlem have ret til at få indført en af vedkommende affattet bemærkning vedrørende forretningsordenen eller behandlet sag.


§ 10.

Regnskabsåret er kalenderåret. Regnskabet tilstilles inden udgangen af januar måned foreningens revisorer. Revisionen, der er såvel talmæssig som kritisk, skal være afsluttes senest medio februar, og det reviderede regnskab forelægges generalforsamlingen til godkendelse. Foreningens revisorer kan i øvrigt foretage et uanmeldt kasseeftersyn hos kassereren i løbet af regnskabsåret, og er pligtig at meddele bestyrelsen resultatet heraf. Kassereren er pligtig til at stille kaution over for foreningen i form af forsikring hos anerkendt forsikringsselskab. Forsikringens beløbsstørrelse fastsættes af bestyrelsen og udgifter til forsikringspræmie m.v. afholdes af foreningen.


§ 11.

Foreningens indtægter (kontingenter, renter m.v.) indsættes på en konto i et pengeinstitut, hvorpå der kun kan hæves af formanden, et bestyrelsesmedlem og en udpeget kasserer i fællig, eller en af bestyrelsen udpeget administration. Til udredelse af de til foreningens drift nødvendige udgifter overføres til disposition for kassereren et beløb fra pengeinstitutkontoen til en checkkonto, hvis maksimale pålydende fastsættes af bestyrelsen. Den del af rådighedsbeløbet, som det af praktiske grunde er nødvendigt for kassereren at have som kontantbeholdning skal begrænses til det mindst mulige.

Regningskrav på foreningen anvises af kassereren og bilag herpå attesteres af formanden.

Foreningen forpligtes i kontraktmæssig forhold kun ved underskrift af formand, kasserer og et bestyrelsesmedlem, eller en af bestyrelsen udpeget administrator.


I tilfælde af formandens fravær indtræder næstformanden som underskriftsberettiget for denne.

Ved salg af en af ejendommene er sælger forpligtet over for en køber at oplyse, at pågældende er forpligtet til på den erhvervede ejendom, at tinglyse et ejerpantebrev med meddelelse til grundejerforeningen stort kr. 20.000,00 med første prioritet til sikkerhed for ejerforeningens eventuelle tilgodehavender. Eventuelle udgifter vedrørende tinglysning, udfærdigelse af ejerpantebrevet afholdes af køber. Dette betyder, at de enkelte ejere ikke har en umiddelbar forpligtelse til at betale noget beløb vedrørende pantsætningen.


§ 12. stk. 1

Gældende servitutter for den enkelte parcel skal respekteres.

Såvel bygninger som ubebyggelige dele af enhver parcel skal holdes i ordentlig stand, ligesom man er forpligtet til at foretage græsslåning to gange årligt og første gang inden Sankt Hans.

Motorplæneklippere og andre støjende redskaber må kun benyttes mandag – fredag i tiden 8.00 – 20.00, lørdag i tiden 9.00 – 17.00 og søn- og helligdage i tiden 9.00 – 12.00.

Beplantningen mod vejareal og gangstier skal vedligeholdes af den enkelte grundejer således, at færdslen kan foregå uhindret. Ved afbrænding af bål skal gældende brand- og politivedtægt respekteres. Hen kastning af affald, herunder flasker, papir m.m. på vej, strand- og fællesarealer m.m. må ikke finde sted.

Sand, sten og græstørv m.m. må ikke fjernes fra strandarealet.

Støjende adfærd, herunder brugen af udendørs musik, radioaflytning og selskabelighed m.m. må kun finde sted under tilbørlig hensynstagen til de omkringboende og i øvrigt skal gældende bestemmelser i politivedtægten herom respekteres.

Hunde skal uden for de enkelte parceller føres i snor. Jagt på foreningens områder og på de enkelte parceller er ikke tilladt.


§ 12. stk. 2.

Kørsel med motorkøretøjer på foreningens veje skal begrænses mest muligt – højeste tilladte hastighed er 40 km/t.

Kørsel i erhvervsmæssigt øjemed samt med større lastvogne over 6 tons totalvægt samt landbrugsmaskiner må kun finde sted efter indhentet tilladelse fra bestyrelsen.

Parkering på vejarealer må kun finde sted såfremt dette kan ske uden gene for den øvrige færdsel. Parkering på strand og fællesarealer er forbudt.

Der må ikke på nogen parcel henstilles uindregistrerede motorkøretøjer, campingvogne, anhængere eller lignende.

Ved udlejning af en parcel påhviler det udlejerne at underrette lejerne om de i nærværende paragraf anførte ordensregler.


§ 13.

Foreningen kan kun opløses ved en generalforsamlingsbeslutning, når mindst halvdelen af de stemmeberettigede medlemmer er til stede, og mindst ¾ af de afgivne gyldige stemmesedler (ja – nej og blanke) er for opløsning.

Når generalforsamlingen har besluttet foreningens opløsning, skal denne derefter træffe afgørelse om fremgangsmåden ved likvidering af foreningens aktiver og passiver.

Denne paragraf kan kun ændres med samme kvalificerede stemmeflerhed med hvilken foreningen kan opløses.


(Vedtaget 10. januar 1963; ændret 19. februar 1976, 16. februar 1978, 8. maj 1999 samt 30. maj 2015).